O inundaţie de amploare a umplut de apă strada Griviţei din Oradea, aflată în lucru. Marţi, în jurul orelor prânzului, muncitorii care spărgeau asfaltul din strada Griviţei au avariat din greşeală una dintre conductele Companiei de Apă Oradea, situată în subteran.

"Muncitorii spărgeau asfaltul în strada Griviţei şi mutau bucăţile de beton cu un excavator. Probabil că au lovit o conductă, pentru că apa a ţâşnit cu putere, a umplut strada şi ameninţa să inunde curtea Finanţelor. O doamnă a şi ieşit din birou şi şi-a strigat colegii: «Veniţi repede, că ne inundă birourile Trezoreriei»", a povestit un martor pentru BIHOREANUL.

Viceprimarul Marcel Dragoş spune că avaria a fost provocată de un accident. "Angajaţii firmei care lucrează în şanţul Cetăţii şi pe strada Griviţei au spart din greşeală o conductă. Am anunţat imediat Compania de Apă Oradea să ia măsuri pentru a evita, pe cât posibil, provocarea de pagube", a declarat Dragoş.

Potrivit directorului CAO, Lucian Chindlea, în jurul orei 12:30 avaria era izolată. "Colegii mei au intervenit rapid şi au închis apa", a spus Chindlea, care a declarat că "urmează să vedem ce s-a întâmplat".

Apa, care a umplut strada Griviţei, s-a scurs în curtea interioară a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor, situată cu câţiva metri mai jos decât nivelul străzii.

"Din fericire, inundaţia nu ne-a provocat daune. De câte ori plouă mai puternic, apa din strada Griviţei ne refulează în curte, aşa că suntem destul de obişnuiţi. Obişnuiţi cu revărsările, colegii mei au adus rapid saci cu nisip", a explicat pentru BIHOREANUL directorul AJFP Bihor, Ioan Mihaiu.

Pericolul a fost, însă, iminent. "Mai erau cam 10 centimetri şi birourile Trezoreriei riscau să fie inundate. Din fericire, CAO a oprit repede apa, care în momentul de faţă începe să se retragă", a spus Mihaiu.

Clădirea Finanţelor este înconjurată de şantierele deschise pentru reamenajarea Pieţei Cetate, viitorul pasaj subteran din faţa acesteia, precum şi reabilitarea străzii Griviţei. Din acest motiv, finanţiştii trebuie să aştepte retragerea apelor pe cale naturală, pentru că maşinile de vidanjare nu au pe unde să se apropie pentru evacuarea apelor.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!