Comuna Finiş e un fel de Caracal al Bihorului. Aici s-a inventat primul stadion în pantă şi tot aici a fost construit un pod care nu duce nicăieri. Şi dacă tot nu ducea nicăieri, nici nu a fost finalizat, ci doar decontat în avans, pe baza semnăturii ca primarul a primarului.

La megaproiectul Aparegio, finanţat cu fonduri UE, Primăria Finiş şi-a dat acordul ca alimentarea cu apă a Beiuşului să se facă dintr-un izvor aflat pe terenul comunei, fără ca localitatea să fie cuprinsă în proiect. Acum, primarul PSD-ist Ioan Man (foto) s-a sucit, vrând ca şi comuna lui să fie băgată în afacere. De parcă te poţi duce la Bruxelles să le spui fraierilor de acolo să mai adauge trei file la proiect, fiindcă s-a trezit un peizan că vrea să fie şi el părtaş...

Domn' primar mai spune că pentru aducţiunea de apă ar trebui să spargă un drum forestier proaspăt asfaltat, care l-a costat un milion şi jumătate de euro. Conţăranii săi se duc de 2.000 de ani la budă în fundul curţii, dar Primăria asfaltează un drum forestier. De ce? Pentru ca hoţii de lemne să nu-şi rupă maşinile?

Mă surprinde şi atitudinea bleagă a domnului Ioan Mang, şeful de partid al domnului Man, care spune că situaţia e "delicată". Păi, domnu' Mang, dacă un lider de partid nu-l poate pune la punct pe un primar de comună, situaţia chiar e bleagă rău!