Un hoţ din Popeşti a fost încarcerat luni de poliţişti, după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani de detenţie pentru furt calificat. Firicel Gărbănean intrase în casa unui consătean, de unde a furat 1.500 lei, şi a încercat să se apere susţinând că a comis fapta mânat de foame. Judecătorul a observat, însă, că la 42 ani nu avea nici ocupaţie şi nici loc de muncă.  

Incidentul a avut loc în noaptea de 19 spre 20 ianuarie 2021, în jurul orei 3 dimineaţa, când, băut fiind, bărbatul a intrat în curtea unui sătean din Bogei, sărind peste gard, de unde apoi a pătruns pe uşa închisă, dar neasigurată, şi a luat dintr-un portofel aflat pe masă 1.500 lei.

Poliţiştii l-au prins câteva ore mai târziu, în drum spre colonia de romi din sat. Avea la el 1.420 lei din cei 1.500 lei.

Firicel Gărbănean şi-a recunoscut fapta în timpul anchetei şi a fost trimis în judecată pentru furt calificat. În timpul procesului, bărbatul s-a apărat susţinând că iniţial a căutat mâncare, fiindu-i foame, dar apoi a găsit portofelul, iar banii lipsă i-a cheltuit ca să-şi cumpere de-ale gurii şi de băut.

"Inculpatul nu are nicio sursă de venit, mâncare primind de la diferiţi cetăţeni din localităţile învecinate şi doarme în imobile nelocuite din localităţile Popeşti, Bogei şi Ciutelec. Recunoaște și regretă fapta, pe care susţine că a comis-o deoarece nu are ce mânca şi nu are unde să doarmă", se arată în sentinţa prin care Judecătoria Marghita l-a condamnat la 3 ani de detenţie. 

La stabilirea pedepsei, instanţa a avut în vedere că, deşi bărbatul se plânge de foame, la 42 ani nu are nici ocupaţie şi nici vreun loc de muncă. În schimb, a mai fost condamnat la închisoare în 2018, tot pentru furt, fiind eliberat în 2019. "Inculpatul a comis fapta în stare de recidivă postexecutorie", se explică în sentinţă. 

Soluţia, pronunţată pe 13 ianuarie, a rămas definitivă, căci Firicel Gărbănean nu a mai atacat-o. El a fost ridicat, luni după-amiaza, de poliţiştii din Popeşti, care l-au depus în Penitenciarul Oradea, unde îşi va ispăşi pedeapsa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!