Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, Alina Dinu, a anunţat, vineri, că ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început urmărirea penală faţă de un bihorean şi patru bistriţeni, pentru înşelăciune respectiv complicitate la înşelăciune.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit că, în perioada octombrie 2010 - martie 201, cei cinci au înfiinţat o firmă în Oradea, Autoced SRL, având ca obiect de activitate comercializarea de maşini aduse din străinătate.

Potrivit paginii de internet a societăţii, www.autoced.info, firma oferea autoturisme noi şi uzate, în rate, sau în leasing, oferta avantajoasă reuşind să atragă un număr mare de clienţi cu care cei cinci au încheiat antecontracte de vânzare-cumpărare pentru livrarea unor maşini second-hand aduse din Germania.

"Ulterior încheierii antecontractelor, autoturismele în cauză nu au mai fost livrate şi nici banii restituiţi clienţilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor. Potrivit Alinei Dinu, prejudiciul provocat se ridică la 41.570 de euro şi 12.735 de lei, nerecuperat.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările cu suspecţii în stare de libertate", a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.