Firma orădeană Termoline, specializată în lucrări de instalaţii sanitare, încălzire şi aer condiţionat, va investi 15,7 milioane euro într-un spaţiu de producţie din Parcul Industrial Eurobusiness III din strada Uzinelor.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, care gestionează parcurile industriale orădene, reprezentanţii celor două părţi au semnat documentele pentru atribuirea unei parcele de 13.500 metri pătraţi de teren.

"Contractul privind investiţia s-a semnat azi, 22 iulie 2022, de către reprezentanţii societăţii ADLO şi administratorul societăţii Termoline pentru realizarea unei unităţi de producţie în suprafaţă de aproximativ 3.600 metri pătraţi. Valoarea investiţiei iniţială asumată este de 15,7 milioane euro, urmând a crea 8 locuri de muncă", au transmis reprezentanţii agenţiei.

Sistem inovativ de recuperare a energiei

Potrivit comunicatului, în viitorul spaţiu de producţie investitorul urmează să deruleze cercetări în vederea producerii şi introducerii pe piaţă a unui sistem inovativ de recuperare a energiei din apa uzată termic cu ajutorul unor colectoare geotermale şi pompe de căldură hibride conectate la un ansamblu de panouri fotovoltaice şi un sistem de stocare hibridă a energiei (SSHE) astfel încât acesta să devină aproape complet independent energetic.

"Cu sistemul inovativ de recuperare a energiei se poate obţine energie termică din această apă deversată, sub formă de agent termic, utilizat pentru încălzire la temperaturile solicitate de instalaţiile de încălzire interioare", se menţionează în comunicat.

Înfiinţată în 1994, firma Termoline a încheiat anul 2021, potrivit portalului listafirme.ro, cu un profit de 1,7 milioane lei, la o cifră de afaceri de 37,2 milioane lei şi un număr mediu de 37 de angajaţi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!