Dinu Lupaș Jr., tânărul de 25 de ani care și-a ucis tatăl înjunghiindu-l cu repetate lovituri de cuțit în cursul serii de marți, în apartamentul lor din cartierul Prima Nufărul din Oradea, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Decizia a fost luată miercuri seară, de Tribunalul Bihor, la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Potrivit soluției pe scurt postate pe portalul instanței, judecătorul de libertăți a admis cererea procurorilor și a dispus arestarea inculpatului Dinu-Darius Lupaș, fără antecedente penale, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 13.12.2023 şi până la data de 11.01.2024, inclusiv.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Oradea.

Dinu-Darius Lupaș este acuzat de violenţă în familie sub forma omorului, pedeapsă pentru care riscă până la 25 ani de detenţie.

Sursele BIHOREANULUI spun că, după pronunțarea deciziei, el a fost transportat la Spitalul Județean din Oradea, de unde și fusese ridicat pentru a fi prezentat în fața judecătorului. 

Lupaș Jr. a fost internat la secția de Chirurgie a Spitalului Județean încă din cursul serii de marți, pentru răni pe care - au stabilit anchetatorii - și le-a provocat de unul singur, după ce și-a înjunghiat tatăl cu bestialitate. Tatăl a murit în aceeași seară, la Urgențe, după ce medicii au încercat mai mult timp să-l resusciteze. 

Miercuri, anchetatorii au dispus reținerea fiului, chiar de pe patul de spital, l-au audiat la sediul Parchetului, iar apoi l-au prezentat instanței.

„S-a stabilit faptul că inculpatul L.D.D. i-a aplicat tatălui său L.M.D., în vârstă de 53 de ani, mai multe lovituri cu un cuţit tip briceag la nivelul gâtului şi al toracelui, provocându-i plăgi înţepate, tăiate, penetrante toracice cu interesare viscerală (cord) şi plăgi cervicale cu interesare arterială, în timp ce se aflau în apartamentul unde locuiau de pe str. Ion Bradu, după care inculpatul L.D.D. şi-a autoprovocat la nivelul corpului mai multe plăgi tăiate”, arată informarea Parchetului.

Detalii, în articolul „Tânărul care și-a înjunghiat mortal tatăl în cartierul Prima Nufărul din Oradea a fost reținut de anchetatori. Și-a provocat singur rănile, cu un briceag

Bărbatul care a murit în urma altercaţiei este un cunoscut antreprenor din Beiuş, Dinu Lupaş. Poreclit de cunoscuţi „Chiaburu”, acesta a fost implicat în trecut în contrabanda cu produse petroliere, fiind chiar închis pentru evaziune fiscală şi înşelăciune. 

Petrolist celebru în anii ’90, când tatăl său i-a lăsat moştenire o avere considerabilă, inclusiv staţii de benzină şi pensiuni, pe DN 76, la ieşirea din Pocola spre Beiuş, precum și la ieşirea din Beiuş spre Drăgăneşti, Dinu Lupaş a continuat afacerile cu produse petroliere. 

A intrat, însă, în aranjamente dubioase cu reţeaua de contrabandă de pe graniţa cu fosta Iugoslavie, care importa în acte benzină de avion (kerosen), scutită de plata accizelor şi taxelor, şi o vindea în România sub formă de benzină premium.

Detalii, în articolul „Cine este beiuşeanul ucis de propriul fiu în cartierul Prima Nufărul din Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!