Trei tineri, între care şi fiul cunoscutului pastor Vladimir Pustan, au fost arestaţi preventiv pentru câte 30 zile, la solicitarea procurorilor DIICOT Oradea, care îi acuză de trafic cu substanţe interzise.

Arestarea celor trei tineri - Ionel Gug, 25 ani, din comuna Finiş, Vladimir Pustan jr., 31 ani, şi Bogdan Sabău, 25 ani, ambii din Beiuş - a fost dispusă marţi la Tribunalul Bihor.

Potrivit portalului instanţei de judecată, Ionel Gug şi Bogdan Sabău sunt anchetaţi pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, iar Pustan e inculpat pentru operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. 

În urma anchetei desfăşurate de procurorii DIICOT Oradea şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea, reiese că cei trei tineri aveau şi numeroşi clienţi minori.

În timpul percheziţiilor domiciliare, desfăşurate luni la locuinţele traficanţilor, anchetatorii au găsit inclusiv droguri de tip cristale, ecstasy, 2MMC şi canabis. 

Cei trei au fost reţinuţi luni pentru 24 de ore, iar marţi au fost prezentaţi la Tribunalul Bihor, unde instanţa a dispus să fie arestaţi preventiv pentru câte 30 de zile. 

Măsura dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi a fost contestată, deja, de Pustan jr., verdictul final urmând să fie pronunţat de Curtea de Apel Oradea.

pastor Vladimir PustanVladimir Pustan jr. este fiul controversatului pastor Vladimir Pustan  (foto), cel care anul trecut a șocat opinia publică după ce, într-un podcast pe care l-a lansat online, acesta se lăuda cum, enervat de gestul unei fete de 12 ani, "o spurcăţenie" care "zâmbea ca o satană", a urmărit-o şi a prins-o de gât "până când s-a bulbucat", iar apoi a ameninţat-o că, dacă nu se cuminţeşte, "vin şi te tranşez bucăţi, tot la kilogram". "Tre să-nţelegi că eu pentru tine-s moartea", i-ar fi spus.

Fost pastor penticostal, în 2014, Vladimir Pustan a fost suspendat din funcţie de conducerea Cultului Penticostal Român, din cauza unui scandal iscat în jurul averii sale, dar, ca să nu se lase mai prejos, la o zi după suspendare şi-a şi dat demisia din biserică. Între timp, și-a înființat propria biserică atât în Oradea, cât și în Beiuș și chiar în Londra.

Detalii, în articolul „Gest şocant al unui pastor din Beiuş, la adresa unei fete de 12 ani: "Am strâns-o de gât, până când s-a bulbucat", "te tranşez bucăţi", "pentru tine-s moartea" (VIDEO)

UPDATE: Vindeau droguri către consumatori din Bihor

Potrivit unor comunicate transmise miercuri de Poliţia Bihor şi DIICOT, poliţiştii Serviciului Antidrog din BCCO Oradea, împreună cu procurorii DIICOT Oradea au efectuat în total 22 de percheziţii domiciliare în dosarul deschis pe numele celor trei bărbaţi.

Conform informărilor, aceștia sunt bănuiți de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

"Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2023 - ianuarie 2024, aceștia ar fi deținut și ar fi comercializat, în mod repetat, cantități de droguri de risc și mare risc și substanțe psihoactive (canabis, cristal, ecstasy și 2MMC), către consumatori din județul Bihor", se arată în informarea DIICOT. 

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate diferite cantități de substanțe interzise, sume de bani, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Brigada Operaţiuni Speciale Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!