Fiul fostului deputat şi senator PNL Bihor Gavrilă Ghilea, Gabriel Traian Ghilea, a fost numit de premierul Nicolae Ciucă subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, condus de un alt bihorean, UDMR-istul Cseke Attila.

Ghilea jr. este la a doua sa funcţie publică, după ce câteva luni lucrase la Primăria Cefa, renunţând pentru a se face... pilot de avioane.

Numirea lui Gabriel Traian Ghilea a fost decisă în şedinţa de marţi a Guvernului şi publicată în acceaşi zi în Monitorul Oficial al României.

În vârstă de 38 de ani, Ghilea a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii de Vest din Timişoara şi până la începutul anului a făcut parte, ca director comercial, din conducerea SC Construcţii Bihor SA, unde tatăl său, fostul parlamentar Gavrilă Ghilea, este acţionar principal.

El a deţinut această funcţie până în ianuarie 2021, când a candidat şi a câştigat un concurs pentru angajarea ca referent superior la compartimentul de achiziţii publice al Primăriei comunei Cefa, condusă de primarul PNL Dumitru Bărnău, motivând că şi-a dorit să devină funcţionar public, iar post a găsit atunci doar la respectiva primărie.

"Am lucrat acolo până în iulie 2021, când am renunţat, pentru că am urmat un curs de piloţi la Bucureşti. Deocamdată am obţinut prima licenţă, pentru avioane uşoare, dar voi continua cursul şi pentru licenţa pentru avioanele comerciale", a declarat BIHOREANULUI Gabriel Traian Ghilea.

Potrivit unor surse, acesta a fost propus ca subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării de către PNL Bihor, în timp ce altele afirmă că, de fapt, ar fi avut sprijinul unor lideri la nivel central ai partidului, cum ar fi ministrul de Interne Lucian Bode. Ghilea afirmă că a acceptat funcția deoarece "vreau să dovedesc că aduc plusvaloare atât pentru Minister, cât şi pentru judeţul Bihor".