Magistraţii Tribunalului Bihor au emis mandat de arestare pe numele lui Răzvan Lelea, fiul unei ex-poliţiste din cadrul Inspectoratului de Poliţie Bihor, în prezent pensionară, anchetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Oradea pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Potrivit unui comunicat emis, marţi, de Biroul de Presă al DNA, Lelea este acuzat că, în perioada decembrie 2010 - ianuarie 2011, a pretins de la trei denunţători suma totală de 50.000 euro.

În schimbul şpăgii, bărbatul a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra unor judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, asupra unor poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, respectiv procurori şi judecători de la alte instanţe, pe care poate să-i determine să dispună soluţii favorabile denunţătorilor.

"În concret, inculpatul ar fi trebuit să intervină pentru punerea în libertate a unei persoane cercetate pentru infracţiunea de tâlhărie şi pentru achitarea unuia dintre denunţători, care era judecat pentru trafic de droguri de mare risc", se specifică în comunicat. Din banii pretinşi, Lelea a primit efectiv suma de 21.000 de euro.

Marţi, bărbatul a fost prezentat de procurorii anticorupţie Tribunalului Bihor, iar magistraţii au emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.