Un orădean în vârstă de 45 ani a fost plasat sub control judiciar pentru 60 zile de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi este anchetat pentru dare de mită, după ce a fost prins în flagrant de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Bihor, în timp ce dădea 1.000 euro şpagă unui ofiţer din Poliţia Salonta care îl ancheta pentru conducerea unui vehicul fără permis.  

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al DGA, orădeanul a fost oprit în trafic sâmbătă, iar în urma verificărilor s-a constatat că nu deţine permis de conducere.

Încercând să scape de dosar, şoferul i-a oferit poliţistului 1.000 euro. Acesta, însă, a sesizat fapta la DGA Bihor, sesizare care a fost înaintată imediat procurorilor de la Parchetul Bihor, împreună cu care s-a realizat acțiunea de prindere în flagrant.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, ofițerul care a refuzat șpaga este chiar şeful Biroului Poliţie Rutieră Salonta, Andrei Marcel Mocanu.

Acţiunea s-a desfășurat marţi, orădeanul fiind ridicat imediat după ce a înmânat poliţistului banii şi condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. 

"După audieri, procurorul a dispus cercetarea în continuare a bărbatului prins în flagrant pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile", precizează comunicatul DGA.