Un bărbat în vârstă de 45 ani din municipiul Marghita a fost reţinut pentru 24 ore şi este anchetat pentru contrabandă în variantă asimilată, după ce poliţiştii l-au prins în flagrant cu 600 de pachete de ţigări nemarcate în maşină. 

Potrivit unui comunicat transmis luni de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, maşina condusă de bărbat a fost oprită vineri la prânz, pe strada Izvorului din Marghita, de un echipaj format din poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi colegii lor din Marghita.

"Acesta transporta, cu un autoturism, 600 de pachete de țigarete, nemarcate legal, care ar proveni din contrabandă", scrie în informare, precizându-se că prejudiciul cauzat de marghitan bugetului consolidat al statului, prin neplata accizelor datorate pe ţigările găsite, a fost estimat la peste 10.000 de lei.

Întreaga cantitate de marfă descoperită în autoturism a fost indisponibilizată în vederea cercetărilor, iar bărbatul a fost reţinut pentru 24 ore în Centrul de Arest Preventiv al Poliției Bihor.

El este cercetat, acum, pentru contrabandă în formă asimilată.

Ancheta este continuată de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!