Un bărbat a fost arestat preventiv, iar un altul este cercetat sub control judiciar după ce au fost prinşi în flagrant delict de către polițiștii de frontieră PTF Borș II, la ieșirea din țară către Ungaria, cu peste un kilogram de substanţe psihoactive asupra lor.

Potrivit unei informări transmise joi atât de DIICOT, cât și de Poliţia Bihor şi de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de frontieră Oradea, cei doi s-au prezentat marţi, la PTF Borş ll, pe sensul de ieșire din țară către Ungaria, iar drogurile erau pitite în haina pasagerului. 

Astfel, la data de 12 decembrie anul curent, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea unei persoane pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii. Totodată, în aceeași cauză, a fost luată măsura controlului judiciar față de cea de-a doua persoană, pentru complicitate la săvârșirea aceleiași infracțiuni”, scrie în comunicat. 

Substanţele psihoactive transportate de cei doi sunt de tip 2MMC (Metilmetcatinonă), catinone sintetice cu efecte psihostimulante, dar extrem de toxice, aparţinând grupului de amfetamine.

Nici procurorii DIICOT, nici poliţiştii şi nici Poliţia de Frontieră Oradea nu au făcut publice numele, vârstele sau măcar judeţul din care provin cei doi traficanţi de droguri. 

Cert este că persoana reţinută, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Andrei Ivan, a fost prezentată, miercuri, de procurorii DIICOT în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, care a dispus arestarea preventivă a acesteia pentru 30 zile. Complicele, Alin Dragotă, este cercetat în continuare sub control judiciar. 

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, sub supravegherea unui procuror al DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!