A rămas mai puţin de o săptămână până la o nouă ediţie FlashMob România, pentru promovarea scrimei.

Organizat de Federaţia Română de Scrimă, anul acesta, evenimentul se va desfăşura pe 20 septembrie, de la ora 18, simultan în 11 oraşe din România, pentru promovarea scrimei şi atragere a cât mai multor copii către acest sport.

Astfel, la aproximativ o lună de la întoarcerea de la Jocurile Olimpice de la Rio, Ana Maria Popescu (Brânză), Tiberiu Dolniceanu, Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu, Mihai Covaliu şi alţi actuali şi foşti campioni ai scrimei româneşti se vor afla în Slobozia, Constanţa, Iaşi, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Satu Mare, Oradea, Timişoara, Craiova, Braşov şi Râşnov pentru demonstraţii simultane, poze, autografe şi alte acţiuni de popularizare a acestui sport, alături de sportivii şi antrenorii de la cluburile de scrimă din oraşele respective.

Cele patru campioane olimpice de la Rio - Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu - se vor afla în faţa fanilor din patru mari oraşe ale ţării. La Constanţa va fi prezentă Ana Maria Popescu, la Braşov - Simona Gherman, la Craiova - Loredana Dinu, iar la Satu Mare - Simona Pop.

În fiecare oraş se va afla cel puţin un fost sau actual sportiv medaliat la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale sau Campionate Europene.

La Oradea, acţiunea este programată în Orăşelul Copiilor sau, în caz de timp nefavorabil, la Arena Antonio Alexe, iar sportiva prezentă va fi Bianca Benea, o tânără speranţă a scrimei româneşti, sportivă legitimată la CSM Oradea.

Conform organizatorilor, scopul acestei acţiuni îl reprezintă evidenţierea rolului antrenorilor în pregătirea şi formarea marilor campioni ai scrimei româneşti.