Primarul PNL-ist din Vașcău, Florin Porge, ajuns acum la al cincilea mandat, s-a făcut de mirul lumii zilele trecute, când Pro TV a difuzat un reportaj făcut în orașul care are puțin peste 2.000 de locuitori, cu tot cu țăranii din cele cinci sate arondate.

În cadrul unei campanii menite să dezvăluie „statul degeaba” din instituțiile statului, jurnalistul Alex Dima a descoperit că Porge nu ajunge mai repede de ora 10 în Primărie, că pe sediul instituției era un afiș care avertiza că accesul străinilor este strict interzis, dar și că primarul are un consilier personal despre care nu știe exact cu ce se ocupă.

Nu că funcționarii ar trudi prea mult, lucru demonstrat, involuntar, chiar de primar. În timp ce îi plimba pe jurnaliștii din București prin birourile Primăriei, Porge a uitat că are microfonul agățat la cămașă și le-a șoptit slujbașilor, unii îngrămădiți câte doi în fața unui singur calculator: „Fă-te că lucri, fă-te că lucri!”.

Cu așa edil, este clar de ce Vașcăul nu produce bani nici măcar pentru salariile funcționarilor, având nevoie, an de an, de fonduri de la Ministerul Finanțelor și de la Consiliul Județean.

Despre faptul că Vașcăul nici măcar nu are aspect oraș, tot Porge a spus că „arată cum arată”. Important este că are el unde să ocupe un scaun călduț de primar, din care, ocazional, să se facă de rușine la televizor...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!