Deputatul Florica Cherecheş a devenit primul parlamentar bihorean diagnosticat cu Covid, fiind obligată, din acest motiv, să se izoleze fie la domiciliu, fie internată în spital.

Spre ghinionul său, Cherecheş a aflat rezultatul testării chiar în ziua în care conducerea PNL Bihor trebuie să decidă viitorii candidaţi la Parlament, iar spre al colegilor, după ce s-a întâlnit cu aceştia, inclusiv cu Ilie Bolojan şi Florin Birta, fără a purta mască de protecţie, cel puțin pentru a face fotografii de grup.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, Florica Cherecheş a fost testată în cursul zilei de miercuri, iar joi rezultatul a indicat infecţia cu SARS-CoV-2 atât pentru ea, cât şi pentru soţul şi una dintre fiicele sale.

Până la această oră, Cherecheş nu a răspuns solicitărilor de a arăta în ce stare este, dacă a ales izolarea la domiciliu sau internarea în Spitalul Municipal din Oradea, rezervat pacienţilor Covid, și în ce măsură a interacționat cu alte persoane în ultimele zile.

Este cert însă că infectarea sa ridică pentru colegii din PNL Bihor riscul de a fi plasaţi în carantină, dat fiind faptul că în ultimele zile deputata s-a întâlnit cu aceştia, ultima oară în mod public cu ocazia sărbătoririi Zilei oraşului, pe 12 octombrie.

La aceste festivităţi, Cherecheş a purtat mască de protecţie în timpul desfăşurării lor propriu-zise, însă la final, când liderii liberali au făcut o poză de grup, şi-a scos masca, aşa cum, de altfel, au făcut toţi.

Fotografia de grup, realizată pe soclul statuii Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie și distribuită pe Facebook de liberali, arată că deputatul Cherecheş a stat aproape de consilierii municipali aleşi Camelia Dulca şi Arina Moş, în spatele Ancăi Grama, proaspăt alese consilier judeţean, şi la mică distanţă de primarul ales, Florin Birta, şi de preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan. În imagine apar prefectul Dumitru Țiplea, viceprimarul Mircea Mălan și alți politicieni.

Persoanele cu care deputatul a fost în contact riscă să fie plasate în carantină dacă DSP Bihor, în urma anchetei epidemiologice, va lua o decizie în acest sens.

Pe de altă parte, vestea infectării cu Covid vine cât se poate de prost pentru Florica Cherecheş, întrucât joi seară este programată o reuniune a conducerii PNL Bihor pentru stabilirea candidaţilor la alegerile parlamentare.

Cherecheş şi-a exprimat intenţia de a candida pentru un nou mandat de deputat, la fel ca Ioan Cupşa şi Gavrilă Ghilea, însă nu va putea fi prezentă personal la şedinţă pentru a-şi susţine cauza.

UPDATE:

Deputatul PNL Bihor Florica Cherecheş afirmă că nu îşi dă seama cum a contractat virusul şi că după aflarea rezultatului testului s-a internat în spital. Cherecheş spune că a purtat mască permanent în spaţii închise, iar de cele mai multe ori şi în aer liber. Momentul fotografiei de grup, fără mască, alături de alţi colegi de partid, ar fi fost o excepţie, despre care liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, declară că ar fi fost de dorit să fie evitat.