Florin Mihuţ, tânărul ţintuit în scaun cu rotile care îşi doreşte să participe la Jocurile Paralimpice, are în continuare nevoie de ajutorul oamenilor inimoşi. Acesta a reuşit să strângă 10.000 de euro, dar mai are nevoie de 2.000 de euro pentru a-şi cumpăra un handbike.

Cadoul de Crăciun

Bihoreanul în vârstă de 25 de ani a cerut sprijin la începutul lunii decembrie, când a publicat pe contul său de Facebook un videoclip în care îşi spune povestea emoţionantă, explicând şi de ce îşi doreşte un handbike (o bicicletă specială cu trei roţi, care se conduce cu mâinile) care costă 12.000 de euro. 

Concret, Florin îşi doreşte să participe la Jocurile Paralimpice, fiind în continuare pasionat de sport, deşi - în 2019 - a ajuns în scaun rotile în urma unui accident.

Povestea lui a impresionat sute de persoane care au făcut donaţii şi i-au transmis mesaje de încurajare. "De luna trecută şi până în prezent mi-au scris o mulţime de oameni care nu mă cunosc, dar care mi-au spus că sunt alături de mine, ceea ce m-a emoţionat foarte mult", a spus Florin pentru BIHOREANUL.

El a mai povestit şi că în 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului, a primit un cadou special. Acesta a fost vizitat acasă, în Mihai Bravu, de câţiva motociclişti de la clubul orădean Black Eagles, care i-au dăruit un aparat de fitness pentru antrenamente şi 1.000 de euro. 

Până în prezent, acesta a reuşit să adune 10.000 de euro din cei 12.000 de euro necesari pentru achiziţionarea bicicletei speciale. 

A început antrenamentele 

După ce îşi va cumpăra handbike-ul, Florin va avea nevoie în continuare de ajutor financiar pentru a-şi cumpăra echipament, roţi de rezervă sau pentru a-şi plăti deplasările pentru viitoarele competiţii la care îşi doreşte să participe.

Aşa cum BIHOREANUL a scris, până în vara anului 2019 Florin era un tânăr care îşi dedica timpul liber sportului, practicând fotbal, înot şi mersul pe role, cel din urmă fiind şi cea mai mare pasiune a sa. Chiar înainte cu câteva săptămâni să participe la cea mai importantă competiţie de viteză pe role, în Germania, acesta s-a accidentat grav în timp ce conducea o motocicletă pe drumul cu serpentine din Şinteu. De atunci, tânărul este în scaun cu rotile, fiind imobilizat de la brâu în jos.

Ambiţios din fire, Florin nu s-a lăsat pradă depresiei, ci a continuat să facă sport, iar acum se antrenează şi mai intens pentru a putea participa în curând la competiţii de profil, unde îşi doreşte să se remarce. "Pentru a ajunge la Jocurile Paralimpice din 2024 trebuie să câştig mai multe concursuri de handbike, care sunt organizat în străinătate. Doar aşa pot acumula puncte şi vizibilitate", explică tânărul. 

Cei care vor să-l ajute pe Florin să-şi îndeplinească visul de a reprezenta România la Jocurile Paralimpice o pot face donând orice sumă în conturile deschise pe numele său: Florin Mihuţ -  RO08BTRLRONCRT0277002801 în lei, RO55BTRLEURCRT0277002801 în euro şi RO13BTRLGBPCRT0277002801 în lire. De asemenea, contribuţii se mai pot face şi prin Revolut, donând bani la numărul de telefon 0723917065.