După ce vreme de o lună și jumătate a trecut prin patru spitale și, la un moment dat, s-a aflat în stare gravă, actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost externat luni din Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie Foișor, unde ajunsese pe data de 9 mai, pentru o operație de extragere a protezei de genunchi ce devenise sursă de infecție, informează Hotnews.ro. 

Evoluția stării de sănătate a cunoscutului actor „este favorabilă, acesta este conștient, cooperant, se mobilizează singur pe distanțe scurte, iar probele de laborator sunt în limite normale”, potrivit reprezentanților Spitalului Foișor.

Totuși, actorul urmează să se interneze într-o clinică de recuperare, conform aceleiași surse.

În ultima lună și jumătate, Florin Piersic a fost tratat în patru spitale, două din Cluj și două din București, notează Hotnews.ro. 

La mijlocul lunii aprilie, actorul a ajuns la Spitalul Militar din Cluj, iar pe finalul acelei luni a fost transferat la Institului Inimii din Cluj. Apoi, pe 7 mai, medicii clujeni au decis să îl transfere pe Piersic la Institutul Matei Balș din București, pentru ca, pe 9 mai, actorul să fie mutat la Spitalul Foișor tot din Capitală.

La momentul internării, reprezentanții unității spitalicești au transmis că starea actorului era „gravă, în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi”. În aceeași zi, actorul în vârstă de 88 de ani a fost operat pentru extragerea protezei de genunchi care devenise sursă de infecție și înlocuirea acesteia cu o proteză tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. După intervenție, reprezentanții Spitalului Foișor au anunțat că starea actorului este stabilă și a început să se amelioreze.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!