Răzbunare în stil mafiot la Sântandrei! Patronul cunoscutei firme orădene de pază şi protecţie Super Security, Aurel Gavriş, a avut parte de o surpriză "hot", în noaptea de 2/3 septembrie, când bolidul cu care circulă fiica sa adoptivă, un Mercedes E Klasse, s-a făcut scrum într-un incendiu.

Gavriş pretinde că focul, provocat de o mână criminală, a fost pus din răzbunare. "Nu mă las până nu-i prind!", promite interlopul, convins că atacatorii au fost aceiaşi care, în primăvară, au distrus autoturismul finei sale de cununie, Evelyna Gabor, soţia fostului său asociat, Mihai Gabor, nu mai puţin celebrul Grecu.

Cocktail Molotov

Incendiul a fost provocat în jurul orei 3 dimineaţa. "M-au urmărit şi au aşteptat să plec de acasă. Abia după aceea au pus focul", spune Gavriş.

Autoturismul era parcat în faţa vilei din Sântandrei unde Aurel Gavriş locuieşte împreună cu soţia Emilia şi cu copiii lor. Incendiatorii l-au stropit în întregime cu substanţe inflamabile, după care au aruncat un cocktail Molotov aprins şi au fugit. Bubuitura ce a urmat a trezit-o din somn pe soţia afaceristului care, speriată, a sunat imediat la 112, solicitând ajutorul pompierilor.

"Norocul a fost că pompierii au ajuns repede, în 10 minute. Altfel se făcea scrum toată maşina", povesteşte Gavriş.

Incendiu provocat

Pompierii ajunşi la faţa locului au reuşit să stingă flăcările în câteva minute, însă chiar şi aşa focul a apucat să distrugă toată partea din faţă a maşinii. Au ars compartimentul motorului, acumulatorul, instalaţia de alimentare, radiatorul, masca, farurile, cauciucurile roţilor din faţă, caroseria din partea frontală, focul extinzându-se şi în interior, unde a topit indicatoarele de bord.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, locotenentul Camelia Roşca, pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de o mână criminală, motiv pentru care cercetările au fost preluate de Poliţia Bihor, fapta fiind încadrată ca fiind distrugere.

"S-a depus o sesizare, iar în prezent se fac cercetări pentru identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului", a declarat BIHOREANULUI şeful Poliţiei judeţene, comisarul şef Adrian Bucur.

Diversiune

10 Grecu.jpgAurel Gavriş e convins că, în cazul său, incendiatorii au vrut să creeze o diversiune şi i-au aprins maşina pentru a-l întărâta împotriva finului său, Mihai Gabor (foto), alias Grecu, celebrul consilier local din Sântandrei, cu care nu se mai află în relaţii cordiale de când acesta din urmă s-a retras din Super Security din cauza unor divergenţe financiare, înfiinţându-şi o nouă firmă cu acelaşi obiect de activitate.

"Bănuiesc cine este, însă nu pot spune public. Pot doar să zic că e o diversiune. Este cineva care vrea să ne bată cap în cap cu finul meu. Să mă facă să cred că e o răzbunare din partea lui pentru problema din primăvară", zice Gavriş. Afaceristul se referă la suspiciunea care plana asupra lui, cum că ar fi comandat incendiul care, în martie, a mistuit Chevrolet-ul Captiva aparţinând finei sale de cununie, Evelyna, ca răzbunare pentru "trădarea" soţului ei.

Fără făptaş

Maşina Evelynei a fost incendiată în noaptea de 12/13 martie şi tot în jurul orei 3 dimineaţa. SUV-ul nevestei lui Grecu a ars în întregime, iar în cercul suspecţilor a fost inclus şi Gavriş, dar acesta a negat vehement că ar fi avut vreo legătură cu atacul. Cert e că poliţiştii nu au reuşit să-i dovedească implicarea.

Bărbatul e convins acum că cele două atacuri au aceeaşi sursă. "Cineva vrea să ne învrăjbească. E aceeaşi persoană, e clar, căci la fel s-a pus focul şi au fost folosite aceleaşi substanţe. Ceea ce nu ştie respectivul e că noi nu suntem certaţi şi nici n-am fost. Noi suntem prieteni în continuare. Eu nu am avut nicio legătură cu incendierea maşinii Evelynei şi nici el n-are legătură cu focul pus la maşina mea. E un joc vechi, al unor oameni fără coloană", susţine Gavriş, care se declară hotărât să-şi facă dreptate şi să pună mâna pe piromanii care i-au provocat o pagubă de peste 10.000 de euro, cât va costa reparaţia bolidului.

"Nu mă las până nu-i prind", promite el. Şi, de parcă n-ar fi fost clar, adaugă: nu ca să se răzbune, ci doar să-i pună la plată...


LA INDIGO
I-au ars şi maşina prietenei!

Tot în noaptea de 2/3 septembrie şi, culmea, la doar 4 minute distanţă de incendierea bolidului lui Aurel Gavriş din Sântandrei, pompierii au fost chemaţi să stingă incendiul provocat la un alt autoturism, parcat pe strada Corneliu Coposu din Oradea.

Maşina arsă, un Golf III, aparţine unei tinere din anturajul patronului Super Security. Prin urmare, nu e deloc exclusă varianta ca incendiul să fi fost comandat de aceeaşi persoană care a pus focul şi la Mercedesul interlopului. Gavriş pretinde însă că e doar o coincidenţă. "O cunosc pe fata aia, într-adevăr, dar n-am nicio legătură cu ea şi nu cred că e vorba de aceiaşi făptaşi", susţine patronul Super Security.