La Penitenciarul Oradea a fost depistat un focar de infectare cu SARS-CoV-2. Întâi un deţinut, apoi alţii zece, precum şi doi angajaţi, au fost confirmaţi după ce una dintre persoanele private de libertate a acuzat simptome specifice infectării cu virusul.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă, primul deţinut cu Covid a fost confirmat vineri, pentru că avea semne specifice infectării.

"Alte zece persoane private de libertate au fost diagnosticate cu Covid azi (n.r. – luni), când s-a făcut testare în Penitenciar. De asemenea, au fost confirmaţi pozitiv şi doi angajaţi ai Penitenciarului", a declarat dr. Rahotă BIHOREANULUI.

Contactată de reporter, Adina Bîrda, purtătoarea de cuvânt a Penitenciarului, a afirmat că nu cunoaşte exact numărul deţinuţilor găsiţi cu Covid, dar primul, cel confirmat vineri, a fost transferat la Spitalul-Penitenciar Jilava. "Există un ordin al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor care reglementează acest lucru", a spus subcomisarul Adina Bîrda.

Deocamdată, nu se cunoaşte câţi dintre deţinuţii confirmaţi cu Covid au fost vaccinaţi şi câţi nu, iar aceştia, precum şi cei doi angajaţi, vor figura în raportul de marţi privind situaţia infectărilor din judeţ, deoarece testarea în Penitenciar a fost făcută luni dimineaţă.