Doi bărbaţi cu vârste de 33 respectiv 36 de ani din Oşorhei sunt anchetaţi pentru braconaj, după ce, sâmbătă seară, au fost prinşi pe un fond de vânătoare dintre Cheriu şi Rontău în timp ce vânau fără autorizaţie.

Cei doi au fost descoperiţi cu ajutorul paznicilor fondului, care au auzit focuri de armă în pădure şi au sunat imediat la 112.

"Poliţiştii Secţiei Poliţie Rurale Oradea, cei ai Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase, împreună cu reprezentanţi ai unei asociaţii de vânătoare din localitatea bihoreană Sântelec, au pornit în căutarea suspecţilor care au fost găsiţi în scurt timp. Nici unul dintre ei nu avea autorizaţie de vânătoare", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Unul dintre bărbaţi avea la el o  armă de vânătoare letală, lungă, calibrul 12, pe care o deţinea legal, şi două cartuşe cu alice de acelaşi calibru cu care a recunoscut că a tras după fazani, însă fără să nimerească vreunul. "Atât arma, cât şi cartuşele au fost ridicate de poliţişti în vederea cercetărilor", a mai spus comisarul Dinu.

Ancheta este continuată de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, cei doi bărbaţi fiind suspecţi de braconaj.