Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Vasile Popa, a anunţat, joi, trimiterea în judecată a unui orădean acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Dorin Covaci, 38 de ani, este acuzat că, în perioada 2005-2008, profitând de buna reputaţie pe care şi-a câştigat-o în rândul comunităţii de penticostali din care face parte, a indus şi menţinut în eroare 10 persoane, dintre care trei cetăţeni români cu domiciliile în SUA şi Austria.

Covaci le-ar fi prezentat celor 10 oferte mincinoase, prin care aceştia puteau achiziţiona terenuri sau imobile în zone cu potenţial turistic ridicat şi la preţuri avantajoase, pe care tot prin intermediul său să le revândă într-un timp relativ scurt unor investitori străini, la preţ dublu.

"În scopul obţinerii sumelor de bani, inculpatul a prezentat diverse documente persoanelor păgubite, creându-le convingerea că este de bună credinţă şi că terenurile respectiv clădirile prezentate există în realitate, dar şi că este persoana care poate fără nici un dubiu să realizeze tranzacţiile", a arărat purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Potrivit procurorului Vasile Popa, în timpul cercetărilor s-a dovedit însă că bărbatul i-a indus în eroare pe investitori, deoarece nu fusese împuternicit de proprietarii imobilelor şi ai terenurilor să intermedieze tranzacţii în numele lor.

În total, Covaci a pretins şi primit 350.500 euro, bani care au fost folosiţi de acesta în interesul propriu sau al societăţii Roleg Company SRL din Baia Mare, pe care o administrează.

"În cauză, inculpatul a fost arestat preventiv o perioadă de 60 de zile, în cursul anului 2009, după care instanţa a dispus eliberarea lui din arest. Până în prezent prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională nu a fost recuperat", a mai spus purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor.

Dacă va fi condamnat, Covaci riscă o pedeapsă cu închisoarea între 10 şi 20 de ani.