Orădeanul Ciprian Petruţ, fost campion naţional la tir sportiv, a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, iar în prezent este anchetat în stare de libertate de poliţiştii Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase (SAESP) Bihor, sub acuzaţia de braconaj.

Potrivit poliţiştilor, tânărul de 24 ani ar fi comis fapta în noaptea de 1 spre 2 iulie, când ar fi împuşcat două exemplare de cerb comun, mascul, în valoare totală de 24.000 euro, de pe fondul de vânătoare Oşand administrat de Asociaţia de vânătoare Artemis Cociuba Mare.

Paznicii asociaţiei au găsit rămăşiţele celor doi cerbi în dimineaţa de 2 iulie, abandonate în câmp. "Ancheta a fost destul de grea, au fost audiaţi zeci de martori, vânători, localnici, până să ajungem la un cerc de suspecţi", au explicat miercuri BIHOREANULUI surse din anchetă.

Principalul bănuit, Ciprian Petruţ, a fost reţinut în urma unor percheziţii dispuse, marţi, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cei care coordonează ancheta.

Acţiunea nu a fost lipsită de peripeţii întrucât marţi dimineaţă, în momentul în care a văzut poliţiştii SAESP Bihor la uşă, tânărul a încercat să-şi ascundă armele.

"În momentul în care echipajul a vrut să ridice armele, le-a luat şi le-a pus în maşina unei alte persoane, încercând să le ascundă", a mai spus sursa citată.

Ca atare, pe lângă anularea permisului de vânător, poliţiştii l-au amendat pe individ cu 8.000 lei pentru încălcarea regulilor de păstrare ale armelor.