Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor au anunţat joi finalizarea anchetei în cazul unui administrator de firmă din Aleşd, anchetat pentru o evaziune fiscală de 749.019 lei.

Este vorba despre Salka Tiberiu, reprezentantul Stimano SRL şi fost candidat din partea UDMR la Consiliul Local Aleşd la recentele alegeri locale, acuzat că ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii achiziţii fictive de legume şi fructe de la şase societăţi cu comportament tip "fantomă" din judeţele Satu Mare, Dolj, Galaţi şi  Arad.

"Scopul operaţiunilor fictive a fost de a sustrage societatea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul de stat", se arată în comunicatul transmis de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor.

Bărbatul a şi fost reţinut pe 13 iunie şi plasat apoi sub control judiciar, iar pentru recuperarea prejudiciului poliţiştii au dispus şi luat măsuri asiguratorii prin instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile pe care le deţine.

Odată finalizate cercetările, poliţiştii au înaintat dosarul afaceristului la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, propunând trimiterea în judecată a acestuia sub acuza de evaziune fiscală.