După două ore petrecute în sala mare a Primăriei Oradea, unde s-a întâlnit cu aproximativ 100 de primari, viceprimari şi consilieri locali liberali, fostul secretar de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor din guvernarea Tăriceanu, deputatul Victor Paul Dobre, acum şeful Comisiei pentru administraţie şi interne a PNL, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că nu are niciun dubiu privind câştigarea alegerilor din 2012 de către actuala Opoziţie.

"Fac politică de 20 de ani şi niciodată nu am văzut asemenea diferenţă de credibilitate şi de intenţii de vot între putere şi opoziţie. Este o diferenţă enormă, care mă îndreptăţeşte să fiu convins că USL va câştiga fără dubiu alegerile de anul viitor", a spus deputatul Victor Paul Dobre.

El a adăugat, plastic, că în ciuda încercărilor PDL de a crea un "haos generalizat" prin impunerea unor teme precum regionalizarea şi comasarea alegerilor, actualul partid de guvernământ nu are nicio şansă să rămână la putere: "Sunt convins că îi vom bate şi în iunie, şi în noiembrie, şi separat, şi comasat, şi la câmpie, şi la munte, şi pe Dunăre, şi pe Crişuri".

Dobre s-a declarat, însă, îngrijorat că până la alegeri, PDL mai are însă destul timp pentru a adânci criza tuturor sistemelor pe care a şi declanşat-o odată cu venirea sa la guvernare. "Vom moşteni o ţară ruinată, cu toate sistemele publice la pământ - sănătatea, educaţia, ordinea publică...", a spus deputatul liberal.

Întrebat care vor fi, în aceste condiţii, primele măsuri pe care le va lua USL dacă va ajunge la guvernare, Dobre a afirmat că, în opinia sa şi a celorlalţi colegi liberali, prioritatea nr. 1 este depolitizarea instituţiilor, pentru ca acestea să fie conduse de persoane competente, iar cealaltă respectarea promisiunilor electorale. "Cred că două lucruri vor fi de făcut de la început: să avem o guvernare cu oameni competenţi, să depolitizăm instituţiile, şi să ne respectăm promisiunile din program".