Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, a anunţat, joi, trimiterea în judecată a unui orădean 35 ani acuzat de trafic de influenţă.

Gheorghe Augustin Pirtea, fost şofer în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului, a fost anchetat pentru că a pretins şi primit de la două persoane 700 euro, respectiv 1.650 lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor medici din cadrul Comisiei de Evaluare pentru Încadrare într-un Grad de Handicap Bihor...

"Prima faptă datează din 2010, când inculpatul a promis că va ajuta una din părţile vătămate să obţină prelungirea concediului maternal al soţiei. Cum nu a rezolvat problema, persoana în cauză l-a denunţat", a explicat Vasile Popa.

Scăpat cu o amendă administrativă după prima ispravă, pe motiv că este la prima abatere, Pirtea nu s-a liniştit. Potrivit lui Popa, în 2011, acesta a abordat o altă persoană căreia i-a promis că va interveni pe lângă comisie pentru a-i obţine trecerea într-un grad de handicap care îi permitea însoţitor, cerând în schimbul favorului 1.650 lei.

"După înregistrarea noii plângeri, am infirmat şi soluţia iniţială dată în cazul inculpatului care a perseverat în faptele sale, iar acum s-a dispus trimiterea lui în judecată", a mai spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Paguba creată celor două persoane nu a fost recuperată.

Gheorghe Augustin Pirtea şi-a recunoscut faptele şi a fost trimis în judecată în stare de libertate. Dacă va fi condamnat, riscă o pedeapsă între 2 şi 10 ani de închisoare.