Fosta administratoare a unei asociaţii de proprietari din cartierul Nufărul din Oradea, prinsă că a delapidat banii destinaţi cheltuielilor comune, a fost inculpată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, în perioada ianuarie 2015 - octombrie 2016, în calitate de administrator, contabil şi casier, orădeanca de 59 de ani şi-ar fi însuşit 188.416,59 lei, bani proveniţi din încasările de la proprietari cu titlu de cheltuieli comune, pe care i-ar fi folosit în interes personal.

"Poliţiştii au recuperat aproximativ 60% din prejudiciul cauzat, prin instituirea de măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de aceasta, a comunicat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Dosarul femeii a fost înaintat, miercuri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a celei în cauză.

În ciuda insistenţelor BIHOREANULUI şi deşi e vorba de informaţii de cert interes public, poliţiştii au refuzat să facă publice identitatea inculpatei şi a asociaţiei păgubite, pentru ca păgubiţi să poată fi încunoştinţaţi, invocând... protecţia datelor personale.

Potrivit surselor ziarului, administratoarea acuzată de delapidare este Viorica Trifan, fosta administratoare a Asociaţiei de Proprietari Nufărul Alb, despre ale cărei isprăvi BIHOREANUL a mai scris în trecut.

La finele lui 2016, vechea conducere a asociaţiei a fost demisă după ce s-a descoperit că Viorica Trifan, care era simultan administrator, contabil şi casier, şi-a însuşit circa 110.000 lei din banii asociaţiei. Administratoarea nu mai virase către Termoficare niciun ban din noiembrie 2015, acumulând datorii de 65.000 lei, şi lăsase neplătite încă din primăvară facturi de 32.000 lei la Compania de Apă Oradea, la RER Ecologic Service, etc.