Până la primăvară, din fosta Imprimerie de Vest, aflată pe Calea Aradului nr. 35, nu va mai rămâne decât amintirea.

Compania de Construcții Rezidențiale AG, o firmă din grupul imobiliar Prima patronat de Kopany Ștefan, a cerut autorizațiile pentru demolarea fostei tipografii, iar pe locul ei va fi construit un complex rezidențial cu aproape 400 de apartamente.

Conform proiectului depus la Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, care va dezbate miercuri solicitarea, demolarea fostei Imprimerii de Vest din Oradea și a halelor, magaziilor și anexelor care o înconjoară (suprafață totală de 8.925 mp) va costa 1 milion de lei și se va derula până în aprilie 2024. Muncitorii vor trebui să demoleze clădirile pe rând, prin tehnica „bucată cu bucată”, căci metoda imploziei, inițial propusă de proprietar, nu a fost agreată de specialiști, din cauza faptului că ansamblul este înconjurat de case și blocuri.

Planul urbanistic propus de investitor pentru acest perimetru prevede că aici se vor construi două blocuri cu un total de 385 de apartamente, dintre care 31 vor fi în regim „duplex”, 140 vor fi studiouri, iar 120 vor fi apartamente cu două camere. Alte 68 de apartamente vor avea 2 camere, plus câte un birou, iar 26 de apartamente vor fi cu 3 camere.

Cele două blocuri vor fi cu 11 și 8 etaje, iar la sol ele vor ocupa o suprafață de 2.990 mp. Pe o suprafață de 2.500 mp, investitorul și-a asumat obligația de a amenaja spații verzi. În subsolul clădirilor, vor fi amenajate 470 de locuri de parcare și, conform proiectului făcut public pe site-ul Primăriei Oradea, în jurul blocurilor, la sol, nu vor exista astfel de amenajări.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!