Cea de-a treia ediţie a Memorialului Dumitru Burescu la fotbal, eveniment care a opus din nou echipele de old-boys FC Bihor şi UTA, s-a desfăşurat sâmbătă la Stadionul Iuliu Bodola din Oradea, pe o vreme ideală.

Din păcate, evenimentul nu a strâns prea mulți spectatori, în pofida faptului că a reunit foşti jucători foarte apreciaţi ale celor două cluburi.

Înainte de jocul care s-a desfăşurat pe durata a două reprize de câte 40 de minute, organizatorii i-au premiat pe doi foşti jucători exponenţiali ai clubului FC Bihor, „unicul căpitan” Vladimir „Vova” Tămaş şi Sandor Kulcsar, alături de Dorel Toderaş, preşedintele echipei Old Boys UTA, care ca fotbalist a activat şi la FC Bihor.

De asemenea, a fost premiată Dana Burescu, soţia regretatului Dumitru Burescu, prezentă şi de această dată la eveniment, alături de fiica ei. Dumitru Burescu a fost un bun jucător al echipei orădene de fotbal, care s-a stins la doar 54 de ani, în urmă cu trei ani. În memoria lui și a lui Gigi Mulțescu - care a pregătit echipa arădeană - s-a ținut un moment de reculegere.

Jocul în sine a fost unul spectaculos, calităţile tehnice ale foştilor fotbalişti încântându-i şi de această dată pe cei prezenţi în tribune.

Echipa Old Boys FC Bihor a deschis rapid scorul în minutul 5, prin Adrian Anca, după care, preşedintele-jucător al echipei orădene, Adrian Moisa, a înscris în minutul 10 pentru 2-0.

Arădenii au redus din handicap în minutul 17 prin Alin Drăgan. Nu au trecut decât două minute şi gazdele au înscris pentru 3-1 prin Dan Chiş, dar la pauză s-a intrat cu scorul de 3-2, după ce Nelu Gherman a înscris pentru Old Boys UTA.

În repriza a doua, la patru minute de la reluare, Old Boys FC Bihor a urcat scorul de 4-2, printr-un gol foarte frumos reuşit de Marius Popa, dar până la final arădenii au revenit şi au restabilit egalitatea, după ce Florin Fabian a înscris în minutul 65, iar Nelu Gherman a reuşit dubla în minutul 67.

Meciul s-a terminat așadat cu scorul de 4-4.

Pentru jocul de sâmbătă, Old Boys FC Bihor i-a avut în componenţă pe: Adrian Moisa (care este şi preşedintele echipei), Dumitru Măneguţiu, Victor Ienciu, Florin Negrea, Marius Popa, Cristian Ţîrlea, Attila Fazekaş, Stelian Farcău, Sebastian Platon (care este şi antrenorul echipei), Dan Chiş, Sandu Balaj, Daniel Doble, Silviu Odobasianu (portar), Cosmin Verdeş (portar), Marcel Abrudan, Sebastian Achim, Adrian Anca, Zeno Bundea, Valentin Velcea, Dorin Mihuţ, Claudiu Mutu, Răzvan Pocian şi Victor Mihalcea.

De partea cealaltă, echipa Old Boys UTA i-a avut în componenţă la acest joc pe: Augustin Linguraru (portar), Iulius Arman, Dorel Mutică, Daniel Husa, Bogdan Roman, Nicolae Mitu (care este şi antrenorul echipei), Daniel Ştefăligă, Adrian Negrău, Nelu Gherman, Dan Stupar, Alin Drăgan, Dorel Toderaş (care este şi preşedintele echipei), Marius Rusu şi Florin Fabian.

Jocul a fost arbitrat de brigada formată din: Cristian Nagy – Sorin Derban şi Aurel Ghenţ.

Cu ocazia acestui joc, lângă tribună a fost amplasată o urnă, unde cei care au dorit au putut dona pentru Paula Adelina Butiri, o tânără orădeană care se confruntă cu probleme de sănătate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!