Cu autocarul

Aproximativ 250 de locuitori ai comunei Popeşti au fost mobilizaţi sâmbătă dimineaţă de primarul Dorin Curtean pentru a participa la un miting electoral şi de protest pe platoul din Centrul Civic al Oradiei.

"Încălziţi" cu multă greutate de prezentatorul Victor Mihalcea şi de două interprete de muzică populară, simpatizanţii lui Curtean au purtat pancarte cu mesaje prin care cereau demisia lui Dan Diaconescu (deşi, formal, acesta nu ocupă nicio funcţie în PPDD, ci îl controlează prin intermediari), îl prezentau ca pe un "Pinocchio" care a minţit că dă "poporului" câte un tractor şi prin care era ironizat pentru caracterul senzaţionalist al emisiunilor nocturne de la OTV care l-au făcut celebru.

Domnu' Dan, mincinosu'!

"Ne-am adunat să facem campanie pentru candidatul independent Paul Purea, care a fost vicepreşedinte PPDD, dar l-a aruncat Dan Diaconescu nu spun ca pe ce, şi împotriva PPDD şi a lui Dan Diaconescu, pentru că Dan Diaconescu nu merită să ajungă în Parlamentul European, pentru că îşi bate joc de propriile organizaţii şi susţinători", a declarat primarul de Popeşti pentru BIHOREANUL.

Dorin Curtean a amintit că pe 13 aprilie, în acest an, a fost ales preşedinte al PPDD Bihor de către reprezentanţii a 40 de organizaţii locale, dar conducerea centrală a partidului l-a suspendat din calitatea de membru, iar pe doi dintre susţinătorii săi, prim-vicepreşedintele Titi Zoltan şi secretarul general Octavian Tripo, i-a exclus cu totul. "Mi-am dat seama că nu merită să susţii un partid care nu susţine democraţia. Acest lucru s-a întâmplat în PPDD la nivelul întregii ţări, în nicio organizaţie nu a permis Dan Diaconescu să fie alegeri libere".

Primarul din Popeşti le-a repetat aceleaşi lucruri de pe scenă şi susţinătorilor. Curtean a fluturat el însuşi un afiş împotriva lui Dan Diaconescu şi a cerut sprijin pentru fostul vicepreşedinte al PPDD, chirurgul timişorean Paul Purea. "De asemenea oameni are nevoie România în Parlamentul European, nu de mincinoşi ca Dan Diaconescu! Spuneţi dumneavoastră, merită Diaconescu să fie votat? Nu merită! Dragi cetăţeni, nu votaţi PPDD, sunt nişte oameni care şi-au bătut joc de toată naţiunea română, acest partid trebuie scos în afara legii!", a spus Curtean.

Eurodeputat în halat

Deloc demoralizat de numărul redus al persoanelor strânse la miting, fostul vicepreşedinte al PPDD Paul Purea a rostit apoi un discurs, prezentându-şi activitatea de până acum şi arătând că, dacă va fi ales în Parlamentul European, principala sa preocupare va fi să iniţieze modificări legislative europene menite să îmbunătăţească sistemul asigurărilor de sănătate şi să faciliteze accesul cetăţenilor la serviciile medicale. El a spus chiar că, dacă va fi ales, toate discursurile le va rosti îmbrăcat în "halatul alb de chirurg".

Potrivit prezentării făcute, Paul Purea este absolvent al Facultăţii de Medicină din Timişoara, fiind chirurg atât în ţară, cât şi în Germania, unde a şi condus două clinici, şi a scris 14 cărţi, aspirând, de asemenea, şi la statutul de membru al Uniunii Scriitorilor din România. În Timişoara, unde şi locuieşte, a înfiinţat, de altfel, o "casă de creaţie" care îi poartă numele.