Comisarul şef Ioan Brândaş, fostul adjunct al şefului Poliţiei bihorene, arestat şi trimis în judecată de procurorii DNA Oradea, ar putea fi eliberat, după 4 luni petrecute în spatele gratiilor.

Vineri, Curtea de Apel Cluj a admis solicitarea făcută de apărătorii săi pentru a înlocui măsura arestului preventiv cu arest la domiciliu.

"După 4 luni de zile de arest preventiv, mi se pare o soluţie normală. E vorba despre o persoană care în mod cert nu prezintă pericol pentru ordinea publică dacă e lăsată în libertate", a declarat BIHOREANULUI avocatul poliţistului, Răzvan Doseanu.

Încheierea judecătorească nu este, însă, definitivă. Ea a şi fost contestată de procurorii DNA, la Înalta Curte de Casaţie. Astfel, verdictul final în caz urmează să fie dat de magistraţii celei mai înalte instanţe din ţară. Până atunci, Brîndaş va rămâne în arest.

"Adevărul în această cauză se poate stabili şi fără ca domnul Brândaş să stea în arest. Arestul e o măsură excepţională care se impune, în unele cazuri, în timpul urmăririi penale. Acum, a trecut perioada "fierbinte", acum cazul se judecă la rece, dacă există sau nu infracţiune, care sunt faptele, dacă sunt de corupţie ori de altă natură, etc.", a explicat şi Alexandru Lele, tot apărător al ofiţerului.

Decizia Curţii de Apel Cluj vine după o lungă perioadă în care judecătorii au refuzat constant toate solicitările făcute de avocaţii comisarului şef Ioan Brîndaş pentru eliberarea acestuia.

Comisarul şef Ioan Brîndaş, fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor, trimis în judecată de procurorii DNA Oradea, în decembrie anul trecut, pentru luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, favorizarea infractorului şi fals în declaraţii.

Citiţi despre acuzaţiile pentru fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor a fost trimis în faţa instanţei în articolul:

"Fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor, Ioan Brîndaş, trimis în judecată. Procesul va fi la Cluj!"