Comisarul şef Ioan Brîndaş, fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor, a mai făcut un pas spre libertate. Arestat preventiv în noiembrie 2013 şi trimis în arest la domiciliu în septembrie anul trecut, ofiţerul a fost pus sub control judiciar printr-o decizie luată de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit portalului instanţei, încheierea judecătorească este definitivă şi impune unele obligaţii pentru Brîndaş, care trebuie să informeze instanţa dacă îşi schimbă locuinţa, să se prezinte la Poliţie de ori de câte ori este chemat şi să nu depăşească limita teritorială a ţării.

Comisarul şef Brîndaş a fost trimis în judecată de procurorii DNA Oradea în decembrie 2013, fiindu-i imputat că ar fi finanţat o grupare profilată pe evaziune fiscală. Ofiţerului este acuzat de luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, favorizarea infractorului şi fals în declaraţii.

Procesul se află în dezbaterea Curţii de Apel Cluj după ce, anul trecut, Tribunalul Cluj l-a condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru acuzaţiile de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, favorizarea infractorului şi fals în declaraţii. Pentru acuzaţia de luare de mită ofiţerul a fost achitat.

Citiţi pe această temă şi articolul "Puşcărie pentru Brîndaş: Pentru ce fapte a fost condamnat fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor"