Comisarul (r) de poliţie Eugen Boc a făcut joi primele declaraţii după izbucnirea scandalului privind nunta fiului său, pe marginea căreia procurorii au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce echipe de control au constatat că la sala de evenimente Opera erau nu mai puţin de 356 de persoane, în condiţiile în care legea prevedea că astfel de evenimente se pot organiza cu doar 50 de persoane în interior, respectiv 100 de persoane în spaţii deschise.

Site-ul local bihorjust.ro a publicat mai multe declaraţii făcute de Eugen Boc sr., acesta susţinând că la nunta fiului său n-au fost atâtea persoane câte au susţinut procurorii Parchetului Oradea. "Nici vorbă să fie 356, cum au anunţat în comunicate. Au fost mult mai puţini", a spus acesta, potrivit sursei citate, nespecificând însă câte persoane ar fi participat la petrecere.

Totodată, el susține că, de fapt, la nuntă s-ar fi respectat regulile, căci oaspeţii au fost aşezaţi în trei spaţii diferite: sala mare, o sală pentru copii şi pe terasă, deci au fost distanţaţi, dar "apoi oamenii au început să circule, nu-i poţi obliga să stea într-un loc".

Fostul adjunct al Poliţiei Bihor a mai venit cu o explicație ciudată privind aglomerarea de la sală, susţinând că mai multe persoane din Maramureş, adică apropiați ai familiei nurorii sale, au venit la petrecere deşi nu confirmaseră în prealabil. "Aşa e acolo, la ei. Vin toate neamurile, chiar dacă nu confirmă înainte", a spus el.

Boc dă de înţeles că a fost anume vizat de echipele mixte de control, căci acestea au ajuns la nunta fiului său deși mai erau "vreo 20 de evenimente" în acea seară în Oradea. "Probabil că am deranjat cât am fost în Poliţie şi mi-am făcut treaba. N-am fost implicat politic şi nu am intrat în niciun joc", a declarat acesta, declarându-se nemulțumit și că echipele de control i-ar fi incomodat pe nuntaşi. "Au intrat cu camerele video în mâini, filmând tot. Nu mi se pare normal să vii aşa, la o nuntă, să filmezi nuntaşii şi să îi deranjezi", a adăugat acesta.

Fostul adjunct al Poliţiei Bihor susține că atât fiul său, Eugen Boc jr., cât şi mireasa acestuia s-au testat înainte de nuntă şi au fost negativi și crede că nora lui, confirmată marți cu Covid-19, s-ar fi îmbolnăvit a doua zi după nuntă, duminică, când s-ar fi dus în Cetatea Oradea, la cumpărături, căci, acolo, "pur şi simplu o persoană i-a strănutat în faţă".

De altfel, pare-se că familia nu vrea să accepte ușor infectarea miresei. Potrivit declarațiilor lui Boc, nora acestuia consideră că de fapt testul PCR al ei ar fi fost "fals pozitiv", căci nu are vreun simptom, şi şi-a făcut acasă un test rapid – despre care, însă, trebuie subliniat că nu are o mare precizie – și a ieşit negativ. Drept urmare, tânăra a cerut joi dimineaţa DSP Bihor, prin avocat, să i se refacă testul PCR. 

Amintim că Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a deschis un dosar penal cu privire la infracţiunea de zădărnicere a combaterii bolilor, după evenimentul cu 356 de persoane de la sala Opera.