Le-a trebuit nuntă cu sute de persoane! Proaspăta noră a fostului adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc, farmacistă la Spitalul Municipal Gavril Curteanu din Oradea, a fost confirmată cu Covid-19, luni, și există informații neoficiale și despre alți participanți infectați.

Nuntă cu „dar”: 356 de carantinați

Toate cele peste 350 de persoane care au participat la nuntă, soldată şi cu deschiderea unui dosar penal, urmează să intre obligatoriu în carantină. Printre aceștia s-au numărat și destule VIP-uri locale, inclusiv polițiști și magistrați, prin prisma calității oficiale pe care a avut-o socrul mare.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, tânăra s-a testat, luni, iar în urma rezultatului care a ieşit pozitiv, marţi s-a pornit o anchetă epidemiologică, în cadrul căreia, însă, ea a declarat un singur contact direct, pe proaspătul ei soţ, Eugen Boc jr.

Ulterior, însă, medicul care a efectuat investigația a fost atenţionat de colegi că tânăra a fost mireasă cu doar două zile mai devreme, motiv pentru care ancheta epidemiologică s-a reluat, miercuri, iar tânăra a fost obligată să depună toată lista cu cele 356 de persoane care au participat la eveniment.

"Potrivit procedurii, toate persoanele vor primi la domiciliu decizia prin care sunt obligate să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile. În ziua a 8-a, au posibilitatea să se testeze şi, dacă rezultatul este negativ, din ziua 9 vor putea ieşi din carantină", a explicat BIHOREANULUI şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Daniela Rahotă.

Mireasa da, mirele ba

Cert este că la nunta organizată la Sala de Evenimente Opera Events au participat persoane din Bihor şi Maramureş. "DSP Maramureş va primi lista persoanelor din respectivul judeţ şi se va ocupa cu transmiterea deciziilor", a mai spus Rahotă.

Starea tinerei, spun surse medicale, este bună. Ea a fost evaluată de medicii Spitalului Municipal, iar în prezent s-ar afla în carantină la domiciliu.

G4media.ro scrie, citând surse, că atât tânăra cât și proaspătul ei soț s-au testat în cursul zilei de luni, pentru a merge în luna de miere. „Rezultatul mirelui a fost negativ”, arată sursa citată.

Rămâne de văzut, în orele și zilele următoare dacă și câți alți participanți de la ceremonie sunt infectați. Așa cum BIHOREANUL a mai scris, la eveniment au luat parte mai mulți polițiști și procurori cu familiile, iar cel care i-a cununat pe cei doi tineri, fără a participa însă și la petrecere, a fost chiar primarul Florin Birta.

Dosar penal

După cum BIHOREANUL a mai scris, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a anunţat, marţi, începerea anchetei în dosarul penal deschis de poliţiştii orădeni care, sâmbătă seară, au găsit 356 de persoane pe terasa şi în sala de evenimente Opera Events, invitaţi la petrecerea de nuntă a fiului fostului adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc.

Dosarul penal s-a deschis deocamdată fără suspecţi în cauză, pentru acuza de zădărnicire a combaterii bolilor, organizatorii fiind acuzaţi că nu au respectat măsurile de prevenire a COVID-19, care permit prezenţa a maximum 150 de persoane la evenimente private, 50 în spaţii închise şi 100 în spaţii deschise.

De altfel, petrecerea a şi fost oprită sâmbătă seara de poliţişti, care, pentru că fostul lor şef a refuzat să le prezinte lista tuturor participanţilor, au fost obligaţi să legitimeze toate persoanele la ieşirea din incinta sălii de evenimente. Evenimentul s-a terminat prost, căci poliţiştii s-au şi sesizat din oficiu, deschizând un dosar penal în caz, iar administratorul sălii de evenimente a fost sancţionat cu amendă în valoare de 15.000 de lei.