Tribunalul Cluj s-a pronunţat joi în procesul comisarului şef Ioan Brîndaş, fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor, trimis în judecată în decembrie 2013, printre altele pentru că ar fi finanţat o grupare profilată pe evaziune fiscală.

Magistraţii au dispus condamnarea lui Brîndaş la 4 ani de executare, pentru acuzaţiile de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, favorizarea infractorului şi fals în declaraţii. Pentru acuzaţia de luare de mită ofiţerul a fost achitat.

Judecătorii au decis ca din pedeapsă, lui Brîndaș să i se reducă perioada  în care a fost reținut, arestul preventiv cât și arestul la domiciliu. De asemenea, magistraţii au dispus ca la rămânerea definitivă a pedepsei, lui Brîndaş să i se confişte 75.000 euro sau echivalentul în lei, bani pe care instanţa a considerat că i-a obţinut prin metode frauduloase.

Magistraţii au menţinut, de asemenea, măsura arestului la domiciliu în cazul lui Brîndaş, plus măsura sechestrului asigurator aplicat asupra imobilelor pe care fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor le deţine.

În acelaşi dosar a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare şi Răzvan Andronache, omul de afaceri acuzat că l-ar fi ajutat pe Brîndaş să transmită informaţii unei reţele de evazionişti care a provocat bugetului de stat un prejudiciu de 5 milioane euro.

Sentinţa nu este definitivă, atât cei doi inculpaţi cât şi procurorii având posbilitatea să o atace prin apel în 10 zile de la comunicare.

Citiţi amănunte despre acest caz în articolul "Comisarul cămătar: Detalii din dosarul arestării adjunctului şefului Poliţiei Bihor"