După 9 luni de arest, fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor, comisarul şef Ioan Brîndaş, a ieşit din spatele gratiilor, urmând ca, începând de luni, să fie în arest la domiciliu.

Decizia a fost luată iniţial de Tribunalul Cluj şi a fost confirmată, luni, de Curtea de Apel Cluj Napoca. "Instanţa a respins contestaţia procurorilor DNA, care solicitau menţinerea arestului preventiv. Este oarecum normal, procesul se poate desfăşura şi cu clientul meu în arest la domiciliu", a explicat BIHOREANULUI avocatul Alexandru Lele, unul din apărătorii poliţistului.

Potrivit avocatului, procesul ofiţerului este în plină desfăşurare, fiind audiaţi o serie de martori, printre care şi colegi ai acestuia. "Nimeni încă nu a putut face legătura între atribuţiile de serviciu şi legăturile pe care le-a avut cu persoanele respective. Nu poţi să-i impuţi că i-a cunoscut, că a avut legături cu ei. Au fost audiaţi mai mulţi poliţişti, niciunul nu a declarat că Brîndaş i-ar fi cerut să-şi încalce atribuţiile de serviciu", a mai spus avocatul.

Decizia vine după o lungă perioadă în care judecătorii au refuzat constant toate solicitările făcute de avocaţii poliţistului de eliberare din arest.

Comisarul şef Ioan Brîndaş, fostul adjunct al şefului Poliţiei Bihor, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Oradea în decembrie anul trecut, fiindu-i imputat că ar fi finanţat o grupare profilată pe evaziune fiscală. Ofiţerului este acuzat de luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, favorizarea infractorului şi fals în declaraţii.

Citiţi amănunte despre acest caz în articolul "Comisarul cămătar: Detalii din dosarul arestării adjunctului şefului Poliţiei Bihor"