O noua acţiune în cadrul programului naţional "Campionii României în şcoală, liceu şi universitate" a fost organizată de D.J.S.T. Bihor, în parteneriat cu ISJ Bihor, la Colegiul Naţional "Teodor Neş" din Salonta.

Invitatul zilei de 22 februarie, fostul baschetbalist Attila Veres, a fost întâmpinat de peste 300 de elevi ai colegiului în sala de sport alături de directorul Vasile Trancău şi profesorii de educaţie fizică şi sport Maria Negrău, Marius Popescu, Cristina  şi Vlad Simina.

Multiplu campion naţional cu Universitatea Cluj, West Petrom Arad şi Asesoft Ploieşti, Attila Veres a fost timp de 13 ani conducătorul de joc a reprezentativei României pentru care a evoluat în peste 80 de meciuri.

Coleg de lot cu Toni Alexe, Cătălin Burlacu sau Marcel Ţenter, Tilu (aşa cum îl alintă prietenii) a avut parte în frumoasa lui carieră de tot ceea ce poate oferi sportul de performanţă: victorii, înfrângeri, bucurii, dezamăgiri, faimă, trofee, coechipieri, adversari, lacrimi, regrete, învăţăminte şi mai ales prieteni. Unul dintre aceştia este Dragan Petricevici, care i-a fost antrenor la toate echipele unde a jucat şi cu care colaborează în prezent ca antrenor secund al lotului naţional feminin al României.

Având în auditoriu fetele echipelor de baschet ale CSS Teodor Nes, Attila Veres a îndemnat toţi copiii să facă sport, nu neapărat baschet, dar dacă au înclinaţii pentru altă ramură să aibă curajul să încerce. Finalul întâlnirii a fost rezervat autografelor şi amintirilor surprinse pe telefoanele mobile alături de unul dintre Campionii României din Bihor.