Fostul căpitan de echipă al formaţiei CAO 1910 Oradea, Cosmin Letan, care a abandonat în iarnă activitatea de fotbalist pentru a lucra în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a fost selecţionat acum în echipa naţională IPA România.

Este vorba despre o echipă reprezentativă a poliţiştilor din România, care s-a format acum pentru a răspunde invitaţiei echipei poliţiştilor din Polonia, de a disputa un meci în deplasare cu aceasta, în luna iulie, cu ocazia sărbătoririi celei de-a 103-a aniversări a Poliţiei Naţionale din Polonia.

Meciul echipelor naţionale ale celor două ţări va avea loc la Katowice, pe data de 23 iulie, cu începere de la ora 15.

I.P.A. (Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor) România a alcătuit o naţională formată din 16 jucători selecţionaţi din cei 50.000 de lucrători membri IPA din ţară.

Cosmin Letan se numără printre vedetele echipei reprezentative, întrucât el are o carieră profesionistă de fotbalist.

În activitatea sa de jucător, Cosmin a evoluat, în afară de CAO 1910 Oradea, şi la: Lotus Băile Felix, Luceafărul Oradea, FC Bihor, FC Braşov, Metalurgistul Cugir şi CS Mădăras.

Alături de Cosmin, un alt fost jucător profesionist din selecţionata poliţiştilor români este şi Marian Cîrjă, cel care a prins şi meciuri de Liga 1, la Oţelul Galaţi.

Echipa IPA România se va afla în perioada 22-25 iulie în Polonia, iar meciul de la Katowice, din data de 23 iulie, de la ora 15, se va desfăşura pe un teren mare cu gazon natural, pe durata a două reprize a câte 40 de minute.

Meciul va fi comentat de Andrej Strejlau, un celebru fotbalist polonez, care a jucat în naţionala ţării sale, iar apoi a fost antrenor în mai multe ţări ale lumii, fiind o personalitate foarte respectată în Polonia, invitat deseori la emisiunile despre fotbal.

De menţionat că va fi pentru prima dată când reprezentativa IPA România va juca un astfel de meci.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!