Cu vot unanim, consilierii judeţeni au votat joi reprezentanţii CJ în Consiliul de Administraţie al Spitalului Avram Iancu, aflat în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor după ce, de la înfiinţare şi până acum câţiva ani, unitatea a fost, sub denumirea Spitalul Militar Oradea, în subordinea Ministerului Apărării Naţionale.
La propunerea grupului de consilieri PNL din Consiliul Judeţean, reprezentantul acestei instituţii în conducerea spitalului va fi colonelul doctor (în rezervă) Gheorghe Scridon, fost comandant al Spitalului Militar, dar şi soţ al unei consiliere liberale, Smaranda Scridon.
Dacă această desemnare nu a surprins pe nimeni, motiv pentru care propunerea a întrunit inclusiv voturile opozanţilor din PDL, în schimb nominalizarea supleantului de către grupul PSD este de natură să ridice semne de întrebare. Este vorba despre profesorul universitar Doru Crăiuţ, cadru didactic la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii orădene.
Fost director şi fost şef de secţie al Maternităţii, Crăiuţ a fost nevoit să demisioneze după ce managerul numit de primarul Bolojan, Gavril Grebenişan, a descoperit că medicul practica operaţii laparoscopice fără să aibă competenţe în acest domeniu, dar şi că efectua studii clinice pentru testarea pe paciente a unor medicamente încă nelansate pe piaţă, fără acordul acestora şi fără ca spitalul să primească măcar un leu de la companiile farmaceutice care îl plăteau regeşte pe Crăiuţ.
La fel ca şi Scridon, Crăiuţ a fost votat, însă, de toţi consilierii judeţeni.