Fost consilier local atât înainte, cât şi după 2012, an când a candidat şi la Consiliul Judeţean, Pasztor Sandor, unul din cei trei directori tehnici ai Administraţiei Bazinale de Ape Crişuri, instituţie pe care a şi condus-o din postura de director general, a devenit oficial favoritul nr. 1 al UDMR pentru şefia Consiliului Judeţean Bihor.

Pasztor afirmă că şi-a asumat candidatura ca urmare a faptului că liderul UDMR Bihor, Alexandru Kiss, nu mai doreşte să concureze – fiind, de altfel, ocupat cu un consistent dosar de corupţie în baza căruia a şi fost trimis în judecată de procurorii DNA – şi că l-a propus pe el, iar Consiliul Reprezentanţilor Unionali al UDMR Bihor, întrunit vineri, l-a votat în unanimitate.

"Consiliul Reprezentanţilor, unde sunt aproximativ 300 de membri, m-a votat vineri în unanimitate. În mod obişnuit, la judeţ candidează cap de listă preşedintele organizaţiei judeţene, dar dl. Kiss nu mai candidează şi m-a propus pe mine în baza statutului care spune că, atunci când nu candidează preşedintele organizaţiei judeţene, poate delega sau propune pe altcineva", a declarat pentru BIHOREANUL, marţi, Pasztor Sandor.

Acesta precizează, însă, că în pofida faptului că a fost propus de Kiss şi votat în unanimitate de "parlamentul" UDMR Bihor, până în luna aprilie "se mai poate înscrie şi alt coleg dacă doreşte să candideze".

În ce priveşte principala sa intenţie în cazul în care va fi ales la conducerea CJ, Pasztor Sandor a afirmat că doreşte "să dăm o viteză mult mai mare dezvoltării judeţului" şi că apreciază necesar ca "la conducerea judeţului să fie neapărat o schimbare de generaţie".

Până în prezent, pentru conducerea Consiliului Judeţean Bihor şi-a mai anunţat candidatura, oficial, reprezentantul PNL Bihor, actualul viceprimar al Oradiei Mircea Mălan, iar apoi şi şeful Mişcării Populare Bihor, fostul jurnalist Daniel Meze. Neoficial, în numele PSD Bihor va candida pentru această funcţie preşedintele organizaţiei judeţene, Ioan Mang.