Fostul director al Colegiului Unirea Ştei, profesorul Voicu Burtă, se numără printre cele cinci persoane din Bihor percheziţionate, joi, într-un dosar instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Timiş ce vizează contrabanda cu ţigări şi comerţul cu ţigări de contrabandă.

Surse din anchetă spun că pe numele dascălului a fost emis mandat de aducere, iar acesta a fost dus la Timişoara pentru audieri alături de alte 11 persoane. Dascălul susţine, însă, că este... la Berlin.

„Au fost percheziţii la locuinţa mea şi nu au găsit nimic. Nu ştiu nimic. Eu sunt la Berlin. Am zburat miercuri seara de pe Aeroportul Timişoara, împreună cu băiatul. Nu au ce să-mi facă, nu m-au chemat niciodată la audieri”, a declarat Burtă.

Şapte din percheziţii au fost efectuate în localităţi din Timiş şi cinci în Bihor, de către poliţişti ai SICE Timiş şi cei de la Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Potrivit unui comunicat făcut public joi după amiaza, după finalizarea acţiunii, de Biroul de presă al Poliţiei Timiş, s-au ridicat de la locuinţele suspecţilor 1.300 pachete de ţigări, 70 litri de alcool, 10.397 articole pirotehnice și suma de 3.000 lei.

Conform informării, din cercetările efectuate în dosar a reieşit că, în perioada 2016-2017, cei în cauză, unii având calitatea de reprezentanți legali ai unor firme, ar fi pus la punct un circuit infracțional în scopul eludării obligațiilor fiscale.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș și al jandarmilor.