Un fost jucător din perioada bună a handbalului masculin orădean, Mircea Sămărghițan, care a activat la Constructorul Oradea în perioada anilor 80-90, iar în prezent este om de afaceri, şi-a propus să se implice în revitalizarea actualei echipe orădene de handbal.

În sezonul trecut, handbaliştii de la CSM Oradea au încheiat în coada clasamentului seriei ligii secunde din care au făcut parte.

Deranjat şi contrariat de contraperformanţa din ultima perioadă a handbaliştilor orădeni, Mircea Sămărghițan, care conduce o societate de transport, a început să caute sponsori şi colaboratori care s-ar putea implica pentru a ajuta formaţia orădeană să aibă din nou pretenţii la promovare.

"Sigur că e foarte greu, dar trebuie să facem ceva pentru handbalul din Oradea, care are tradiţie şi ştim cu toţii ce echipă aveam. Nu trebuie să stăm nepăsători faţă de această echipă care, dacă beneficiază de un anumit sprijin, poate reveni unde a fost. Am vorbit cu conducerea clubului CSM, care mi-a dat acordul să mă implic. Am început să vorbesc cu anumiţi cunoscuţi, oameni de afaceri, ceva promisiuni avem, dar sper ca în perioada următoare cât mai mulţi să pună umărul şi să ajutăm această echipă, pentru a o scoate din anonimat", a declarat pentru BIHOREANUL, Mircea Sămărghițan.

Deocamdată nimic nu este parafat între cele două părţi (Mircea Sămărghițan şi conducerea clubului CSM), fostul handablist precizând că el doreşte "să urnească lucrurile şi după ce se realizează o stabilitate se poate discuta şi despre aşa ceva".

Echipa orădeană de handbal masculin se află în vacanţă, dar antrenorul George Tăutu, care ar urma să rămână pe banca tehnică, se află în discuţii cu jucători pentru lotul următorului sezon.