O nouă veste tristă pentru fotbalul bihorean, dar şi pentru cel românesc: Mircea Bolba - atacant al echipei FC Bihor la finele anilor '80 - a încetat din viaţă, miercuri, la vârsta de 59 de ani.

Sătmăreanul a avut o activitate îndelungată în fotbalul românesc, remarcându-se de tânăr. De altfel, el a făcut parte din echipa României care a terminat pe locul 3 la Campionatul Mondial pentru Tineret din 1981 din Australia, când tricolorii au câştigat finala mică împotriva echipei Angliei, prin golul înscris de Romulus Gabor.

Bolba a început fotbalul la Olimpia Satu Mare, iar în sezonul 1980-1981 s-a transferat la Steaua Bucureşti. Ulterior a jucat pentru ASA Târgu Mureş, Politehnica Timişoara, FC Bihor Oradea, Sportul 30 Decembrie, Evagoras Paphos (Cipru), Armătura Zalău, Inter Sibiu, iar cariera şi-a încheiat-o tot la Olimpia Satu Mare.

Fotbalistul a rămas în inima suporterilor bihoreni în urma evoluţiei pe care a avut-o la FC Bihor, în perioada de glorie a echipei orădene, în special în turul sezonului competiţional 1989-1990, când FC Bihor a ajuns pe locul 4. În acel sezon, Mircea Bolba a susţinut 25 de meciuri în tricoul "roş-albastru" orădean, timp în care a înscris 7 goluri.

Ca antrenor sau manager, Bolba a pregătit echipele Unirea Dej, Olimpia Satu Mare II, Olimpia Satu Mare, Turul Micula, FC Maramureş, Silvania sau Someşul Dej.

În ultima perioadă, el a fost internat de mai multe săptămâni într-un spital din Satu Mare, din cauza problemelor grave de sănătate şi a fost infectat şi cu coronavirus.