Medicul orădean Ioana Mihăilă, fost președinte al PLUS Bihor și candidat USR-PLUS la Primăria Oradea în 2020, iar apoi ministru al Sănătății anul trecut, a trecut la noua formațiune înființată de Dacian Cioloș, REPER.

Mihăilă spune că a făcut pasul silită de lipsa de dialog din USR-PLUS și anunță constituirea unei organizații județene REPER în Bihor. „Mi-am înregistrat demisia din USR-PLUS vineri (n.r. - 24 iunie) la Biroul Permanent Local Oradea și la Biroul Permanent Național”, a declarat BIHOREANULUI, luni, fostul ministru.

Potrivit acesteia, în urma înregistrării demisiei nu a fost contactată de niciun coleg, dar Mihăilă pune acest lucru în contextul în care „în ultima perioadă nu am fost activă public”.

În ce privește motivația gestului său, Ioana Mihăilă afirmă că încă de anul trecut a constatat tot mai pregnant lipsa dialogului atât intern, în cadrul USR-PLUS, cât și cu societatea și cu competitorii, atunci când acesta era necesar, însă a subliniat că valorile au rămas aceleași.

„Motivul principal al plecării din USR-PLUS și înscrierii în REPER este legat de cultura organizațională din USR. De la REPER îmi doresc să rămână un partid deschis, care acceptă și internalizează părerea experților din exterior, și acesta este un lucru pe care nu îl văd în USR, deschiderea foarte mare față de societatea civilă și față de specialiștii din diferite domenii. Știu că este o muncă foarte grea să te consulți tot timpul, dar cred că principalul semnal pe care REPER trebuie să-l dea este că va fi un partid permanent deschis cu cei care nu au apartenență politică și, uneori, cu oamenii de bună credință din alte partide”, spune Ioana Mihăilă.

Aceasta a mai precizat că „urmează ca partidul să-și constituie o organizație la nivelul județului Bihor”, cel mai probabil în luna septembrie.

Amintim că REPER este noul partid înființat de fostul fondator al PLUS, Dacian Cioloș, totodată fost președinte al USR-PLUS până la începutul acestui an, când a demisionat. Până acum, Cioloș a reunit în REPER aproape 10 din cei 80 senatori și deputați aleși în 2020 pe listele USR-PLUS și patru europarlamentari de pe listele din 2019.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!