La aproape 10 luni după ce a părăsit PDL în favoarea PC, fostul consilier municipal Dorin Corcheş are un nou job la stat.

De vinerea trecută, Corcheş a fost numit de către ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Daniel Constantin (care este şi liderul Partidului Conservator) în funcţia de director al Oficiului Judeţean pentru Studii Pedologice şi Agrochimice Bihor.

"Pe data de 6 martie am susţinut un concurs", a declarat pentru BIHOREANUL Dorin Corcheş, precizând că numirea pe funcţie datează de vineri, 7 martie, şi - de asemenea - că la concurs nu a avut niciun contracandidat.

Oficiul Judeţean pentru Studii Pedologice şi Agrochimice are ca obiect de activitate efectuarea de analize chimice ale solului, plantelor şi apelor, fie pentru determinarea celor mai potrivite culturi pentru fiecare tip de sol, fie pentru scoaterea sau introducerea din/în circuitul agricol a unor terenuri.

Din anul 2002 şi până săptămâna trecută, OSPA Bihor a fost condus, fără întrerupere, de inginerul agronom Teodor Jurcuţ. Acesta mai condusese OSPA Bihor şi în perioada 1997-2001, fiind angajat al instituţiei încă din 1976, când a absolvit facultatea de profil la Timişoara.

"Deşi îmi doresc un rol în administraţia publică centrală, m-am înscris la concursul pentru conducerea Oficiului Judeţean de Studii Pedologice şi Agrochimice pentru că apreciez că este o instituţie necesară, dar care trebuie schimbată din temelii", şi-a motivat Corcheş noua alegere profesională.

Dorin Corcheş, de profesie arhitect conductor, a ocupat până în 2008 funcţia de şef Birou Urbanism la Primăria Paleu, iar din 2009 până în 2012, în timpul guvernărilor PDL-PSD şi PDL-UDMR a fost şeful sucursalei Bihor a Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare.

De la finele anilor '90 şi până în iunie 2013, Dorin Corcheş a fost membru reprezentativ al PDL Bihor, conducând organizaţia de Tineret şi organizaţia municipală până la mijlocul anului 2012. El a părăsit rândurile democrat-liberalilor în iunie 2013, când s-a înscris în PC, fiind prezentat la acea vreme de către şeful conservatorilor bihoreni, Traian Bodea, drept "un Messi al politicii locale".