Un copil a fost rănit, joi, la prânz, în urma unui accident rutier produs pe strada Sucevei din Oradea şi provocat de fostul preşedinte al Judecătoriei Beiuş, Vasile Birău.

Aflat la volanul unui autoturism, fostul magistrat, în prezent pensionar, se îndrepta spre strada Horea şi nu ar fi acordat prioritate la trecerea de pietoni, acroşând un minor de 11 ani, din Oradea, care traversa carosabilul în fugă, pe marcaj pietonal, din partea stângă a direcţiei sale de deplasare.

"În urma accidentului rutier, minorul a suferit leziuni uşoare", se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Informația a fost confirmată şi de şeful SMURD-UPU Bihor, dr. Hadrian Borcea. "Copilul a avut câteva contuzii la cot şi antebraţ. A primit îngrijiri medicale, după care a plecat acasă", a spus medicul. 

Poliţiştii rutieri au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor şi cauzelor producerii accidentului rutier, despre care Birău spune că a fost "unul fericit".

"Au fost doi băieţi care fugeau unul după celălalt şi nu s-au asigurat. E drept că i-am văzut târziu, că au ieşit din spatele unei alte maşini, dar oprisem deja, aşa că practic băiatul a intrat în maşină. Eu am sunat la Poliţie, m-am dus cu ambii copii la spital, mă bucur că n-au păţit nimic serios", a declarat, contactat de BIHOREANUL, fostul judecător Vasile Birău.