Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, acum europarlamentar PMP, a fost externat, vineri, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, unde a fost tratat pentru o afecțiune pulmonară, conform Hotnews.ro. 

Surse politice au declarat pentru agenția de știri Agerpres că fostul şef al statului a fost internat timp de zece zile. În vârstă de 72 de ani, fostul președinte al României a fost internat la Secţia Clinică Boli Infecţioase. 

Traian Băsescu a mai avut probleme medicale în trecut. În martie 2022, la scurt timp după decizia instanţei supreme privind colaborarea sa cu Securitatea, el a fost internat la spital în Bruxelles, speculaţiile la acel moment fiind că ar fi avut probleme cardiace, scrie HotNews. De asemenea, în 2006, el a fost supus unei operaţii de hernie de disc, iar în 2020 a declarat că a fost supus unei intervenţii chirurgicale complexe la nivelul aortei, într-un spital din Paris, dar fără a preciza momentul intervenţiei.

Fostul președinte al României nu a avut apariții publice după ce, în primăvara anului 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că acesta a fost colaborator al Securității. După această decizie definitivă, Traian Băsescu a avut la dispoziție 60 de zile pentru a se muta din vila de protocol de care beneficia gratuit, în calitate de fost șef de stat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!