Fostul preşedinte Traian Băsescu, acum europarlamentar, a fost internat la Spitalul Militar Central din Bucureşti, cu o viroză puternică.

Băescu, în vârstă de 72 de ani, se află în spital deja de câteva zile, la Secția Clinică de Boli Infecțioase.

Informația a fost publicată însă duminică, de presa centrală.

Potrivit HotNews.ro, în prezent, starea lui Traian Băsescu este stabilă.

Digi24 afirmă că fostul președinte „are viroză pulmonară puternică”. 

Nu este prima oară când Traian Băsescu are probleme serioase de sănătate. 

În martie 2022, la puţin timp după decizia instanţei supreme privind colaborarea sa cu Securitatea, el a fost internat la spital în Bruxelles, speculaţiile la acel moment fiind că ar fi avut probleme cardiace, scrie HotNews.

De asemenea, în 2006, el a fost supus unei operaţii de hernie de disc, iar în 2020 a declarat că a fost supus unei intervenţii chirurgicale complexe la nivelul aortei, într-un spital din Paris, dar fără a preciza momentul intervenţiei.

Deși apropiații acestuia declaraseră presei centrale că a făcut infarct, Traian Băsescu a susținut, la acea vreme, în fața jurnaliștilor, că de fapt s-ar fi tratat pentru o pneumonie.

„Reușesc să fiu zglobiu. Mă mișc, e foarte bine. Am avut o pneumonie netratată la vreme și recomandarea medicilor este ca, cel puțin până în data de 10 (aprilie - n.r.), să evit orice aglomerație, ca să nu se așeze - peste tratamentul care s-a făcut - un Covid. Recomandarea, printre altele, a fost să nu merg în aerporturi, în avioane, să port mască tot timpul”, a declarat Băsescu la Antena3.

La precedentele alegeri europarlamentare, Băsescu a obținut un mandat de europarlamentar din partea PMP.

În ultimii ani, însă, el a intrat într-un con de umbră.

HotNews mai notează că după decizia defintivă referitoare la colaborarea sa cu fosta Securitate şi declaraţiile făcute în contextul mutării sale din vila de protocol de care beneficia în calitate de fost preşedinte şi la care a fost nevoit să renunţe, Traian Băsescu nu a mai avut apariţii publice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!