Începând cu 8 ianuarie, printr-un ordin al ministrului Internelor, chestorul şef Dan Fătuloiu este şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, în locul comisarului şef Marin Bondar, împuternicit pe această funcţie anul trecut, pe 15 iunie.

"Numirea s-a făcut cu începere din 8 ianuarie, printr-un ordin ministerial", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Române, comisarul Fabian Bădilă. Bădilă a refuzat să comenteze decizia ministerială ori motivele care au condus la schimbarea din funcţie a comisarului şef Marin Bondar.

Aflat în concediu de odihnă şi plecat din ţară, nici Bondar nu a dorit să discute pe marginea subiectului.

În vârstă de 56 ani, chestorul Dan Valentin Fătuloiu (foto) a fost şeful Poliţiei Române între 2005 şi 2007, ministru-consilier, şef al Biroului Ataşatului de Afaceri Interne din cadrul Ambasadei României la Washington DC până în 2009 iar apoi secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor şi şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică al MAI.

Ofiţerul a ajuns în atenţia opiniei publice la sfârşitul lui 2010, iar de numele său se leagă cel mai mare scandal de corupţie din Poliţie, după ce a denunţat un cunoscut om de afaceri din Galaţi, Cătălin Chelu, care i-a oferit prin interpuşi 1 milion de euro ca să stopeze dosarele penale deschise pe numele său.

În urma denunţului, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au organizat o acţiune de flagrant, tocmai în parcarea MAI, unde Fătuloiu trebuia să primească o tranşă de 50.000 euro din suma promisă. În acest dosar, Cătălin Chelu a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare.