Fostul sediu al PSD Oradea din Piaţa Unirii 5 a fost închiriat cu destinaţie de local pentru suma record 2.300 euro pe lună timp de 5 ani. La licitaţia organizată vineri de municipalitate au participat şase firme.

"Licitaţia a pornit de la un preţ de 54 lei pe metrul pătrat pe lună şi s-a ajuns la 115 lei pe metru pătrat pe lună. Dacă facem un calcul, firma Smart Fusion, câştigătoarea licitaţiei, va datora o chirie lunară de circa 2.300 euro", a declarat Lucian Popa, directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei.

Următoarea ofertă din punct de vedere al preţului a fost făcută de firma Sapient Relax, 100 lei pe metrul pătrat de lună, după care preţurile ofertate au scăzut treptat până la un minim de 66 lei pe metrul pătrat pe lună.

Smart Fusion SRL face parte din grupul Novambient, specializat în amenajări interioare, dar care are experienţă şi în domeniul alimentaţiei publice pentru că pentru că deţine deja cafeneaua Ristretto de pe Corso.

Deşi a reuşit să închirieze spaţiul din Piaţa Unirii 5, firma câştigătoare va trebui să se prezinte la o nouă licitaţie pentru a putea închiria şi terenul necesar pentru amenajarea unei terase în proximitate.

"În acel corp de clădire sunt încă două firme cu profil de alimentaţie publică. Vom scoate amplasamentul la licitaţie în vederea închirierii. Oricum, acolo spaţiul este destul de generos, există un amplasament de 140 metri pătraţi şi alte două mai mici", a spus Popa.

Licitaţiile pentru închirierea teraselor vor fi organizate luna viitoare, după ce Consiliul Local va fi aprobat regulamentul de organizare şi funcţionare a acestora. Regulamentul se află încă în dezbatere publică.