Oradea are încă un reprezentant cu funcţie în Bucureşti. Valentin Trifan, fostul director al Administraţiei Imobiliare Oradea, care l-a urmat în urmă cu un an la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pe fostul său şef direct, Marcel Boloş, fiind directorul său de cabinet pe vremea când acesta ocupa funcţia de secretar de stat, rămâne în Capitală.

Trifan a fost numit pe 21 ianuarie, prin decizia premierului Victor Ponta, în funcţia de secretar de stat adjunct la Ministerul Transporturilor condus de liberalul Relu Fenechiu. Conform Deciziei 75 publicate în Monitorul Oficial 46, orădeanul va ocupa funcţia "cu caracter temporar, prin detaşare".

Valentin Trifan a părăsit AIO la sfârşitul anului 2008, pe vremea primului mandat al primarului Ilie Bolojan, când funcţia de director general a fost preluată de Horia Jarca, transferat aici de la Prefectura Bihor. Până la mutarea în Bucureşti, fostul director a lucrat ca şef al Serviciului Economic la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor.